Welke maat halsband voor mijn hond?

Hoe kan je de juiste maat luxe leren halsband van The Dog Musthaves bepalen?Hieronder laten we zien hoe je de halsmaat het beste kan opnemen. Houd er rekening mee dat bepaalde leersoorten groter of kleiner kunnen vallen. De getoonde informatie is een goede indicatie. Het opmeten van de halsomvang kan op twee manieren: met een meetlint of een touwtje.

Optie 1 – Gebruik een meetlint

Neem een slap meetlint en meet op de plek waar de halsband komt de omvang van de nek. Trek het meetlint strak en plaats een vinger tussen het meetlint en de hals van jouw hond om de juiste maat voor de halsband te kiezen. 

Optie 2 – gebruik een touwtje

Maak gebruik van een slap touw, schoenveter of lint. Meet de halsomvang op van de hond op de plek waar de halsband komt. Trek het touwtje strak en plaats een vinger tussen de hals van de hond en het touwtje.

Bepalen van de maat

De luxe leren halsbanden van The Dog Musthaves zijn opgemeten van de sluiting tot het eerste gaatje en laatste gaatje. Dit is dan de halsomvang waarvoor de hondenhalsband geschikt is. Twijfel je over een maat neem dan de kleinste in de keuze of neem contact op voor maatadvies voor de halsband.

 

Lengte Breedte
Halsband Small 26 – 33 cm 2.0 cm
Halsband Medium 33 – 39 cm 2.0 cm
Halsband Large 44 – 50 cm 2.5 cm

Voorbeeld: Een halsomvang van 26-33 cm betekent dat de kleinste stand 26 cm is en gemeten van de gesp tot het eerste gaatje. De grootste stand is 33 cm en is dus opgemeten tot het laatste gaatje.

Onze ruwhaarteckel Pip heeft een halsomvang van 30 cm opgemeten. De halsband small (26-33 cm) past dan uitstekend.

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op.