De reis van de Honden knuffel

Het twaalf stappen plan – Alle honden knuffels worden met de hand gemaakt in Nepal

Het maken van de knuffels voor The Dog Musthaves duurt lang. Er gaat veel tijd, hard werken, toewijding en zorg naar de hondenknuffels. Ten eerste moet het katoen worden gekookt, gewassen, geverfd (waar mogelijk met natuurlijke producten zoals thee, ijzer, koper, persimmon, granaatappel en Nepalese hop – of met Azo-vrije kleurstoffen) en opnieuw worden gewassen.

Na het drogen in de zon, wordt het katoen gebobbeld en opdoemt, voordat het klaar is om op een weefgetouw met weefgetouwen te weven. In de tussentijd worden producten ontworpen en opgesteld, en de geweven doeken worden vervolgens gesneden en genaaid in een van onze mooie items.

Ten slotte doorloopt elk afzonderlijk item een ​​strenge kwaliteitscontrole voordat het wordt verpakt en verzonden wordt naar Nederland. Dus tegen de tijd dat de hondenknuffels klaar zijn voor de adoptie door een viervoeter en hun stijlvolle baasje, hebben ze 12 verschillende stappen en taken doorlopen die minstens een week in beslag nemen.

Wat ik belangrijk vind bij het maken van de honden knuffel is duurzaamheid, ecologisch en gemaakt van niet chemische stoffen.

Stefanie Bolle – Eigenaar van The Dog Musthaves

Hieronder een film die is gemaakt over alle stappen die het katoen moet ondergaan voor het een knuffel, tas of ander item wordt.

Een bijzondere samenwerking op afstand met een vriendin in Nepal

Sanne Demmer (eigenaar van de webshop Tashi-factory) benaderde mij voor een collectie hondenknuffels. Samen met haar zochten we de stoffen uit (ik natuurlijk virtueel op afstand en zij vanuit Nepal). Sanne houdt zich al lang bezig met het welbevinden van de lokale Nepalees. Zo heeft ze veel contact met Tara, de eigenaresse van Chetana een klein lokaal bedrijf in Pokhora. Door deze hechte samenwerking, weet ik honderd procent zeker dat het geld ook daadwerkelijk terecht komt bij Tara.

De door vrouwen bestuurde weeffabriek Chetana in Pokhora

Tara van Chetana is toegewijd en maakt mooie, stijlvolle items die op ethische en verantwoorde wijze zijn gemaakt. De producten zijn traditioneel en ambachtelijk maar toch met een eigentijdse touch. Ze maakt samen met haar vrouwelijke werknemers handgeweven en handgemaakte producten van de beste kwaliteit met 100% katoen geïmporteerd uit India (meestal van eerlijke grondstoffen, maar ook van niet-eerlijke leveranciers die een achtergestelde en economisch achtergestelde achtergrond hebben) en allo wol van brandnetels in de uitlopers van de Himalaya.

Tara traint en heeft vrouwelijke werknemers in dienst die te kampen hebben met moeilijke en aanzienlijke sociale en economische ontberingen (misbruikt, verweduwd, gescheiden, ongehuwd, verweesd of hebben een andere achtergrond). Deze vrouwen krijgen een gratis training over de verschillende stappen van het maken van de producten, maar ook over bedrijfsbeheer en diverse andere vaardigheden met betrekking tot het maken van handwerk. Dit alles is bedoeld om hen in staat te stellen te plannen voor de toekomst en zelfvoorzienend te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
What Our Clients Say
119 reviews