Leeronderhoudinstructie

De luxe leren halsbanden en bijpassende riemen en accessoires hebben ook na aankoop bepaalde zorg nodig. Het ene leer is het andere niet en daarom hebben we een leeronderhoudinstructie per collectie omschreven.

CLASSIC COLIN COLLECTIE & THE JUNGLE COLLECTIE

De luxe CLASSIC COLIN & THE JUNGLE COLLECTIES zijn gemaakt van de beste koeienhuiden uit Zuid Duitsland. Dit leer heeft een speciale bijenwas behandeling gehad. Zo komt de mooie diepe kleur naar boven. Daarnaast zorgt de combinatie van de beste koeienhuiden en de bijenwas ervoor dat deze soepel en zacht aan voelt.
Deze Premium luxe leren halsbanden, riemen en accessoire collectie is gemaakt van maar liefst 2.8-3.2 mm dik leer.

Onderhoudsinstructie: Dit Premium leer is zo behandeld dat deze niet onderhouden hoeft te worden. Doordat het leer behandeld is zorgt het ervoor dat deze beschermd is.

ROBIN COLLECTIE

De vrolijke koraalrode ROBIN COLLECTIE is gemaakt van huiden van de Europese os. De ROBIN COLLECTIE is met een speciale lichte wax behandeld. Dit zorgt ervoor dat het leer licht is beschermd. Prachtig leer dat wel tot acht keer plantaardig gelooid (kleuren van het leer) is.

De ROBIN COLLLECTIE is gemaakt van 2.4-2.8 dik leer van de Europese Os.

Onderhoudsinstructie: Het leer is licht behandeld met een waxlaag. Daarnaast is er een anti vuil spray gebruikt tegen verkleuring van de diepkoraalrode kleur. Je kunt het leer onderhouden door deze om de maand in te sprayen.

DESSERT DUST COLLECTIE

De DESSERT DUST COLLECTIE is gemaakt van een buffel leer, heeft een stoere uitstraling waarin je het leven van een van de sterkste dieren ter wereld kunt herkennen. Je kunt zien dat de buffel onverschrokken is en geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Deze chique en klassieke collectie heeft een fijne grip. Stevig, vintage en zelfs een beetje stoer.

Dit leer is behandelt met een speciale olie en wax combinatie. Het leer van de buffel die we gebruiken voor de halsbanden is 2.6-3.0 mm dik.

Onderhoudsinstructie: Het leer is behandeld met een speciale olie en wax mix. Je kunt Het leer onderhouden door deze om de maand in te sprayen.

Wanneer leer nat wordt neemt deze vocht op en verliest zijn stevigheid en kleur. Daarom adviseer ik om absoluut niet te zwemmen met geen enkele leren collectie.

MESSING FOURNITUREN

Onze halsbanden, riemen en andere accessoires zijn afgewerkt met messing hardware. Messing is een heel hard product (geelkoper). Messing heeft van nature een bacterie-werende eigenschap en is daarom veilig om te gebruiken voor de hond. Ook is het goed bestand tegen vochtige omstandigheden en roest het niet. Bovendien is het makkelijk te onderhouden en volledig te recyclen.

Onderhoudsinstructie: De messing Fournituren maak je eenvoudig weer glimmend met een oude stoffen zachte (jersey)doek. Eventueel kun je metalpolish of een poetsmiddel gebruiken dat niet chemisch is. Pas hiermee wel op dat dit niet in aanraking komt met leer.