Maatwijzer

maatgids hondenhalsbandDe maatgids voor een hondenhalsband biedt twee benaderingen om de juiste maat te bepalen: het gebruik van een oude halsband als referentie of het meten van de halsomvang van de hond. Deze methoden helpen jou bij het vinden van een goed passende halsband voor jouw hond.

Oude halsband als referentie:

Als je al een halsband hebt die goed past bij je hond, kun je deze als referentie gebruiken. Leg de oude halsband plat neer en meet de lengte van de band, inclusief de gesp tot het gaatje dat je nu gebruikt. Deze lengte kan dienen als een gids bij het kiezen van een nieuwe halsband van vergelijkbare grootte. Hiervoor gebruik je de onderste getalreeks. 
Voorbeeld jouw oude halsband meet 32 centimeter inclusief gesp tot het gaatje. Dan adviseren wij een medium halsband deze heeft een reeks tussen 32 centimeter en 39 centimeter.

Meten van de halsomvang:

Als je geen oude halsband hebt of als je hond nog geen halsband heeft gedragen, moet je de halsomvang van je hond meten. Gebruik een meetlint en wikkel het rond het breedste deel van de nek, net achter de oren. Zorg ervoor dat het meetlint comfortabel aansluit, zonder te strak of te los te zitten. Noteer de gemeten omvang.

Vergelijk vervolgens de gemeten halsomvang met de maattabel van de halsbandfabrikant. Deze tabel geeft de aanbevolen halsbandmaten weer op basis van de halsomvang van je hond. Kies de maat die het beste overeenkomt met de gemeten omvang.

Voorbeeld jouw hond meet een halsomvang van 35 centimeter. Dan adviseren wij een large halsband deze heeft een reeks tussen 32 centimeter en 40 centimeter.


Ons advies: Als de nekomvang van je hond tussen twee maten in valt, kies dan bij voorkeur de grotere maat voor meer comfort.

Door gebruik te maken van een maatgids voor een hondenhalsband, of je nu een oude halsband als referentie gebruikt of de halsomvang van je hond meet, kun je ervoor zorgen dat je een halsband kiest die goed past en comfortabel is voor je trouwe metgezel.